latinica  ћирилица
12/02/2024 |  15:54 ⇒ 16:38 | Аутор: СРНА

Гогановић: Мир не смије имати алтернативу

Систем одбране и мултиетничке Оружане снаге БиХ имају одговорност за сваку изговорену ријеч и поступак и обавезни су развијати толеранцију, међусобно поштовање и уважавање унутар система одбране, како би се развијале заједничке Оружане снаге, рекао је данас замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.
Александар Гогановић - Фото: РТРС
Александар ГогановићФото: РТРС

Гогановић, који је данас у Сарајеву учествовао на међународној конференцији "Чланови парламената и вјерски лидери за мир и суживот", нагласио је да мир не смије имати алтернативу, наводећи да је у данашњим изазовним временима кључно да сви заједно раде на дијалогу и изградњи повјерења, разумијевања и одговорности за будућност.

- Ширење мржње није прихватљиво и свако такво дјеловање мора бити строго кажњено - истакао је Гогановић.

Он је нагласио да је Дејтонски мировни споразум дефинисао БиХ као мултиетничку, додајући да само развијањем суживота, толеранције и међусобним уважавањем она може ићи ка ЕУ, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

- Политички и вјерски лидери су кључни фактори за изградњу суживота и мира, а начело је једноставно, не требамо радити другима, оно што не желимо да други раде нама - рекао је Гогановић.