latinica  ћирилица
15/02/2024 |  11:52 ⇒ 12:44 | Аутор: СРНА

Вулић: Једини реметилачки фактор на европском путу БиХ је Мајкл Марфи

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да је Мајкл Марфи једини реметилачки фактор на европском путу БиХ.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Реагујући на саопштење из Амбасаде САД у којем наводе да ако БиХ на путу ка ЕУ не учини још један корак напријед у марту, јасно је да ће кривица бити на предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Вулићева је рекла да Милорад Додик не гласа у Парламентарној скупштини БиХ, већ изабрани посланици и делегати.

- Што се тиче комплекса које имате од предсједника Руске Федерације Владимира Путина то уопште не треба да изненађује, јер у свим офанзивама које сте усмјерили ка Русији, зубе сте поломили. Из посљедњих саопштења из Ваше кухиње очигледна је и посебна доза нервозе. Види се да Вас је добро уздрмао недавни интервју државника Путина америчком новинару Такеру Карлсону - нагласила је Вулићева.

Што се тиче захтјева ЕУ, Вулићева је рекла да је Република Српска одавно спремна сутра да гласа за пакет 14 услова.

- Проблем је, господине Марфи, што се Ви упорно петљате и дајете смјернице нашим партнерима у власти на нивоу БиХ који од Вас не виде ни слово закона. То што ми не видимо ниједан разлог да се земља која није у Европи, већ на потпуно другом континенту, без обзира на то колика је сила, мијеша у унутрашње ствари и БиХ и ЕУ, очигледно да наши партнери не могу или не смију тако да гледају на Ваше наредбе - рекла је Вулићева за Срну.

Вулићева је навела да је већ свима познато да Мајкл Марфи жели да уређује стање у свакој кући, али у Републици Српској не може и с тим мора кад-тад да се помири, као и са чињеницом да је управо он једини кривац за непоштовање и распакивање Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

- Умјесто што покушава у све да се мијеша, Марфију би било боље да да аргументовано образожење зашто инсистира на политичкој ликвидацији Милорада Додика, а ја, у име посланика, кажем - ми нисмо проблем, наши гласови нису спорни, једини ко је споран је Мајкл Марфи - поручила је Вулићева.