latinica  ћирилица
15/02/2024 |  14:47 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Америчка администрација држи БиХ у стању замршеног конфликта

Делегат СНСД-а у Клубу Срба Дома народа у Парламентарној скупштини БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да у времену у којем живимо неред који су направиле администрације САД широм свијет постао је видљивији него икад, једнако као што су видљива њихова настојања да БиХ оставе у стању замршеног конфликта којег генеришу и одржавају.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: СРНА
Сњежана Новаковић БурсаћФото: СРНА

- Као што широм свијета имплементирају двоструке стандарде наносећи немјерљиву штету миру и поретку, тако и БиХ замјеном теза одржавају тензије и БиХ удаљавају од природног европског пута, разумијевања и сарадње - истакла је Бурсаћева за Срну реагујући на саопштење из Амбасаде САД у којем наводе да ако БиХ на путу ка ЕУ не учини још један корак напријед у марту, јасно је да ће кривица бити на предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Према њеним ријечима, европски пут значи одговорно преузимање и извршавање обавеза од демократски изабраних структура власти, а не послушничко трчкарање по изговоре у америчку Амбасаду у Сарајеву – неки пут по мишљење, а други пут по изговор како да се избјегне постигнути договор.

- Демократски изабрани представници Републике Српске, које већ годинама предводи Милорад Додик, односно СНСД, од народа су добили мандате да врше власт управо на бази увјерења нашег народа и грађана да боље знамо шта су нам приоритети, какав нам је Устав и како треба са комшијама да сарађујемо од неких којима су сила и наметање главне алатке - истакла је Бурсаћева.

Док неке домаће актере настоје представити "лошим момцима", рекла је она, било би корисно подсјетити да није било нити једне реформе и позитивног напретка у овој земљи, а да у њему Милорад Додик и СНСД нису дали пресудан допринос, док се "чеда" америчке Амбасаде, попут Суда БиХ управо гуше у блату криминалних активности, саплитања у сопствене лажи и покушаје искривљивања права и правде на очиглед цјелокупне јавности.

- Углавном, док из америчке Амбасаде у Сарајеву покушавају сопствене креације и послушнике представити и учинити неодговорнима за непровођење договора, закона или Устава, а друге окривити за све и свашта, живот и вријеме неумитно теку и на видјело све више износе неодрживост оваквог приступа - рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да европски пут подразумијева цјеловит договор и спремност да се он проведе, а тога нема и неће бити док год једни иду по мишљење у амбасаде, попсебно оне са лошим намјерама по земљу домаћина.