latinica  ћирилица
15/02/2024 |  18:40 ⇒ 16/02/2024 | 11:03 | Аутор: РТРС

Додик: Марфи је у великој заблуди (ВИДЕО)

По ономе што говори амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, види се да је у великој заблуди, поручио је за РТРС предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Марфи је имао потребу да објасни шта је направио, а то је да је на дан када смо одржавали састанак са партнерима на нивоу БиХ, људи из Брисела су дали саопштење да сматрају да треба о неким питањима треба да се договарају само лидери из БиХ и да ће они то прихватити. Након неколико сати написао је другачије писмо и да треба да се другачије рјешава. То је дестимулисало Бошњаке да било шта раде, јер они су његови полтроини и зависници од сваког става - истакао је Додик.

Додик наглашава да ће сада бити проблема са договором око европског пута, и умјесто да призна да је погијешио, Марфи покушава да нађе неку одговорност предсједнику Српске.

- Он је амерички амбасадор који је изнио гомилу лажи, највише откада је САД заступљена на овај начин у БиХ. Да има и мало памети не би се бавио унутрашњим питањима БиХ јер то није у складу са Повељом УН, у којима јасно стоји да стране дипломате не смију се мијешати у унутрашње ствари једне државе - рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске још једном је поновио да је поносан на добру сарадњу са Руском Федерацијом и што има континуиране састанке са предсједником Владимиром Путином.

- Једна мала Република Српска завријеђује пажњу људи и држава које су у самом врху свјетске политике. Ми ћемо водити нашу политику. Када ме видите са Путином, знајте да сам најпоноснији човјек на свијету - додао је Додик.

Подсјећамо, Амбасада САД поново је критиковала предсједника Републике Српске Милорада Додика, гдје је у саопштењу навела да "он не сарађује са својим партнерима и пребацује одговорност на друге".