latinica  ћирилица
20/02/2024 |  12:53 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Каран и Кострешевић у посјети ПУ и ОЈТ Бијељина

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран посјетио је данас са директором полиције Српске Синишом Кострешевићем Полицијску управу Бијељина, гдје је разговарао са начелником Полицијске управе Стјепаном Терзићем о стању безбједности које је оцијењено као добро.
Каран и Кострешевић у ПУ Бијељина - Фото: РТРС
Каран и Кострешевић у ПУ БијељинаФото: РТРС

Похваљене су посљедње активности полицијских службеника које се односе на расвјетљавање паљевине возила и бацања бомбе у двориште једне породичне куће у Бијељини које су се догодиле протеклог викенда.

Каран је нагласио да је јако значајна проактивна и ефикасна реакција полицијских службеника, као и добра сарадња са тужилаштвом.

Тим поводом, Каран и Кострешевић састали су се са главним окружним тужиоцем Окружног тужилаштва Бијељина Олгом Пантић која је оцијенила изузетном сарадњу са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске.

Каран се захвалио на ефикасности ОЈТ Бијељина у истрази убиства полицијског службеника Полицијске управе Бијељина у октобру прошле године, када је управо захваљајујући синхронизованим активностима полицијских службеника и тужилаштва врло брзо расвијетљено ово тешко кривично дјело, а извршиоци лишени слободе.

Током посјете Бијељини, поновљена је опредјељеност МУП-а Републике Српске на наставку реализације система видео надзора јавних површина кроз пројекат "Безбједан град", који представља добар иструмент полицији у расвјетљавању кривичних дјела, нарушавања јавног реда и мира и уопште одржавања стања безбједности.