latinica  ћирилица
20/02/2024 |  20:48 ⇒ 20:48 | Аутор: СРНА

Жупљанин: Привести лицу правде оне који шире лажне вијести

Декан Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин сматра да брзо треба привести правди лица која шире гласине и дижу тензије како би се у предуприједиле лажне и неутемељене тврдње о томе да се "Срби наоружавају у циљу изазивања оружаних сукоба".
Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Слободан ЖупљанинФото: РТРС

Коментаришући информацију да је на друштвеним мрежама објављен аудио-снимак у којем аутор позива Бошњаке на опрез јер је добио "потврђену информацију" да се Срби у Сребренику наоружавају с циљем да "крену у напад" и изазову оружане сукобе, Жупљанин је рекао Срни да се ради о лажним, неутемељеним, неистинитим тврдњама, спиновању јавности са класичним дезинформацијама и пуштањем "балона".

- Сасвим је сигурно да је ово у духу свега онога што се покушава приказати, односно да је Република Српска неко ко је дестабилизујући фактор на овим просторима, што је потпуна замјена теза и што нема никакве везе - истакао је Жупљанин.

Жупљанин је закључио да се овдје барата са одређеним или неким другим именима, те да истражни и надлежни органи треба да утврде о чему се ради и да јавност обавијесте о исходу овог случаја.

На Тиктоку објављен је аудио-снимак у којем аутор позива Бошњаке на опрез јер је добио "потврђену информацију" да се Срби у Сребренику наоружавају с циљем да "крену у напад" и изазову оружане сукобе, али су истражни органи утврдили да је све измишљено са очигледним циљем изазивање међунационалних сукоба у БиХ.

Иза снимка стоји неколико радикализованих појединаца који су идентификовани и недавно приведени и испитани у Сипи, са свиме је упознато и Тужилаштво БиХ чија се реакција очекује.