latinica  ћирилица
26/02/2024 |  10:57 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Шобот: Моја будућност је медицина, али не бјежим ни од једног вида друштвене одговорности (ВИДЕО)

Моја будућност је медицина, и мислим да ту могу највише допринијети, али са друге стране не бјежим ни од једног вида друштвене одговорности. Ако желимо да нам буде боље сви морамо дати свој допринос, рекао је Никола Шобот, начелник Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске гостујући у нашем Јутарњем програму одговарајући на питање о мо0гућој кандидатури за градоначелника.
Никола Шобот - Фото: РТРС
Никола ШоботФото: РТРС

Навео је да је он превасходно љекар који је посљедњих 20 година живота потрошио на струку, на медицину, најприје, како каже на Клиници за кардиоваскуларне болести, а потом и на Клиници за кардиохирургију гдје су успјели послије 20 година да покрену клинику гдје је до сада оперисано 450 кардиохируршких пацијената.

- Тако да дефинитивно моја даља каријера и будућност ће бити везана за струку. Сигурно је част и да ми импонује да будем препознат од озбиљних политичких субјеката као неко ко има референце и способности да помогне својим суграђанима, и то је истина. Тако да, за сада струка па ћемо видјети - истакао је Шобот.

На питање водитеља шта би Шобот урадио да се у будућности нађе на мјесту градоначелника Бањалуке, он је нагласио да све што човјек ради у животу томе мора бити посвећен.

- Оно што сам научио на кардиохирургији, а то је да се свака грешка животом плаћа. Научио сам да су пресудне двије ствари, а то су струка и тимски рад. Озбиљност је неопходна, нарочито у временима која су заиста изазовна - јасан је Шобот.