latinica  ћирилица
26/02/2024 |  19:46 ⇒ 22:23 | Аутор: ТАНЈУГ

КиМ: Запаљен објекат на посједу српског повратника

У току претходне ноћи запаљен је помоћни објекат на поседу повратника Љубише Дончића, у селу Клина и том приликом изгорило је неколико стотина бала сена које су ту биле смјештене, а уништен је и објекат, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију, напомињући да разним провокацијама, албански екстремисти желе да покажу Србима да им неће дати мира, док их не протјерају из њихових кућа.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Како се наводи у саопштењу, Дончић није био код куће у тренутку када је пожар подметнут и јутрос је затекао штету коју је пријавио полицији.

Додаје се да је овај атак на његов дом, али и на његову егзистенцију унио немир у породицу Дончић али и на остале српске повратнике у Клини.

- Учесталим и континуираним нападима на приватне посједе, подметањем пожара, обијањем кућа и другим провокацијама, албански екстремисти врло јасно желе да покажу Србима да им неће дати мира, док их не протјерају из њихових кућа. Српски народ на Косову и Метохији само жели да живи у миру на својим вјековним огњиштима, не дирајући никога, већ жели само оно што му припада, а управо су му сва људска права нарушена - истиче се у саопштењу.

Како се наводи, паљење трема породице Дончић је још једна варница на ужарену безбједносну атмосферу на простору КиМ, а несумњиво долази као директна посqедица реторике премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и једине политике коју он спроводи, политике која је, како се наводи, уперена против српског народа.

- Жалосна је чињеница да међународна заједница никако да заустави Куртијеву политику насиља према Србима на простору КиМ - закључује се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ ће помоћи породици Дончић да надокнади штету коју је претрљела и пружиће сву подршку, како би ови људи одољели свим притисцима.