latinica  ћирилица
29/02/2024 |  16:05 ⇒ 22:34 | Аутор: РТРС

Министарство пољопривреде: Континуирано се врши исплата подстицаја

Влада Републике Српске континуирано врши перманентну исплату подстицаја пољопривредницима Републике Српске, истакли су за РТРС из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

- Подсјећамо јавност да је за афричку кугу свиња досад укупно исплаћено преко 21 милиона КМ, односно 83,4 одсто од укупне штете, док је за исплату остало око 4 милиона КМ који ће у скоријем периоду бити исплаћени - навели су.

Напоменули су да су ово додатна средства које је Влада Републике Српске за ову намјену обезбиједила из Фонда солидарности и Компензационог фонда.

Такође, многе мјере из редовних подстицаја су обрачунате у задњем кварталу, као и капиталне инвестиције које ће у потпуности бити измирене свим пољопривредним произвођачима.

- Напомињемо да је кренула исплата преосталих мјера, те да је у овој години исплаћено већ 24,3 милиона КМ. Поштујући партнерски однос који Министарство пољопривреде има са пољопривредницима исплата подстицаја ће бити настављена истом динамиком. Уважавајући потребе пољопривредних произвођача позивамо пољопривреднике на стрпљење и разумијевање - закључили су из Министарства пољопривреде.

Повезане вијести:

Семберски пољопривредници позвали на бољу динамику исплата преосталих подстицаја