latinica  ћирилица
01/03/2024 |  10:36 ⇒ 11:27 | Аутор: СРНА

Вучић обавио консултације о мандатару са представницима листе "Ми - глас из народа"

Предсједник Србије Александар Вучић обавио је консултације о кандидату за предсједника Владе са представницима изборне листе "Ми - глас из народа".
Вучић, консултације (фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ nr) -
Вучић, консултације (фото: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ nr)

Посланик листе "Ми - глас из народа" Александар Павић изјавио је након консултација да је састанак код Вучића протекао формално.

- Ми смо испоштовали формално позив предсједника државе, дали смо на знање оно што смо говорили све вријеме да смо ми опозиција власти, а не држави - рекао је Павић новинарима након консултација.

Он је нагласио да су обавијестили предсједника Србије да немају већину, као и да ће да предлажу мандатара и свакако остати на позицијама на којима су били и раније.

На питање да ли ће листа подржати конституисање Скупштине града Београда, Павић је рекао да неће и да њихов став остаје исти, преносе београдски медији.

- Ми нећемо подржати већину и залажемо се за расписивање нових избора у Бреограду - рекао је Павић.

Листа "Ми - глас из народа" освојила је 13 мандата на децембарским изборима, али је у међувремену дошло до подјела у том покрету.

Вучић је у понедјељак, 26. фебруара, почео консултације о мандатару, а разговоре је обавио са мањинским листама - Политичка борба Албанаца се наставља - Шаип Камбери и Руска странка - Слободан Николић.