latinica  ћирилица
02/03/2024 |  07:42 ⇒ 09:06 | Аутор: РТРС

Додик и Цвијановић са министром иностраних послова Словачке (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић разговарали су у Анталији са министром иностраних и европских послова Словачке Јурајем Бланаром.
Додик, Цвијановић и Јурај Бланар - Фото: РТРС
Додик, Цвијановић и Јурај БланарФото: РТРС

- Разговарали смо о политичкој ситуацији у региону, али и о европском путу БиХ и уставној позицији Српске на том путу. Такође смо нагласили да у Српској веома цијенимо став Словачке да не призна независност Косова - истакао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик и Цвијановић присуствују у Анталији тродневном дипломатском форуму, на позив турског предсједника Реџепа Таипа Ердогана.

Милорад Додик и Јурај Бланар

Ово је један у низу бројних састанака званичника Републике Српске, на маргинама Анталија дипломатског форума који је у турском љетовалишту окупио лидере држава, бизнисмене и представника организација и медија.

Претходно, предсједник Српске разговарао је са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом, премијером Мађарске Виктором Орбаном и министром иностраних послова те земље Питером Сијартом.

Додик и Цвијановић јуче су разговарали и са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.