latinica  ћирилица
04/03/2024 |  10:45 ⇒ 11:00 | Аутор: СРНА

Додик: Процес против предсједника Српске удар на интегритет Републике

Поступак против предсједника Републике Српске Милорада Додика пред Судом БиХ је процес у чијем је средишту удар на уставно уређење и интегритет Српске, ма колико се његови творци и извршиоци трудили да га представе другачије, рекао је члан Главног одбора СНСД-а Рајко Додик.
Додик пред Судом БиХ - Фото: РТРС
Додик пред Судом БиХФото: РТРС

Додик је изразио увјерење и да ће и ове сриједе, за када је заказан наставак суђења предсједнику Српске, то бити наставак чаршијске правосудне представе у режији Запада, у којој чак ни они који су добили сценарио и опис своје улоге, више нису сигурни шта више да раде како би до изнемоглости развлачили поступак без смисла и правног основа.

Навео је да су предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора "Службеног гласника" Милош Лукић само радили свој посао у складу са Уставом и законом Републике Српске, а неко је одлучио да они због тога одговарају, иако је у уобичајено да се одговара онда када се поступа супротно томе.

- Уобичајено и нормално, али БиХ је очигледно земља апсурда у којој су људи спремни газити по сопственој професији и њеним нормама како би водили поступке по жељама неких страних званичника и самопрокламованих високих представника - рекао је Додик Срни.

Он је истакао да од овог процеса не очекује ништа добро, јер су сви у Републици Српској већ навикли на то да из Сарајева не стиже ништа добро за Српску и њене грађане.

- Очекујем да и у сриједу у Суду БиХ осмисле нови начин којим ће покушати да понизе Републику Српску и њене грађане, несвјесни да свим тим процесним грешкама и сличним само срозавају свој углед, мада је упитно колико га уопште и имају - рекао је Додик.

Додао је да очекује и провокације од сарајевске јавности и разних хушкача, али да је сигуран да ће и предсједник Српске и сви они који дођу да му пруже подршку и овог пута показати да су изнад тога и да неће допустити да дође до инцидената било ког вида.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.