latinica  ћирилица
05/03/2024 |  15:56 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Каран и Костерешевић у Милићима, Сребреници и Братунцу

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић посјетилу су данас полицијске станице у Милићима, Сребреници и Братунцу, гдје су са начелником Полицијске управе Зворник Александром Васиљевићем и командирима ових станица разговарали о стању безбједности и активностима полицијских службеника на овом подручју.
МУП - Братунац - Фото: РТРС
МУП - БратунацФото: РТРС

Стање безбједности на подручју ових општина оцијењено је као задовољавајуће, саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се додаје да је и кадровска попуњеност у овим полицијским станицама такође задовољавајућа, уз ангажовање младих полицијских снага.

Током посјете констатовано је да у наредном периоду потребно реконструисати објекат Полицијске станице Милићи.

Посјета је искориштена и за обилазак зграде у Братунцу коју је општинска администрација додијелила МУП-у за будући смјештај Полицијске станице Братунац.

Каран и Кострешевић упознати су и са стањем безбједости на подручју Полицијске станице Сребреница и да у претходном периоду није било нарушавања јавног реда и мира на вјерској и националној основи.

Ове посјете су организоване са циљем сагледавања стања на терену и упознавања са проблемима са којима се суочавају полицијски службеници у свом раду, наведено је у саопштењу.