latinica  ћирилица
14/03/2024 |  11:16 | Аутор: РТРС

Потписан Меморандум о сарадњи са агенцијом за осигурање и финансирање извоза

Представници Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и Агенције за осигурање и финансирање извоза Србије данас су потписали Меморандум о сарадњи у области осигурања и финансирања извоза и свеукупног привредног раста и развоја на подручју Српске и Србије.
Потписан Меморандум о сарадњи са агенцијом за осигурање и финансирање извоза - Фото: Уступљена фотографија
Потписан Меморандум о сарадњи са агенцијом за осигурање и финансирање извозаФото: Уступљена фотографија

Документ предвиђа међусобну сарадњу с циљем унапређења рада и подизања ефикасности постојећих активности и олакшава увођење нових финансијских инструмената, наведено је у саопштењу Инвестиционо-развојне банке Српске.

Меморандум су потписали вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац и директор Агенције Дејан Вукотић, а документ предвиђена и размјену искустава која доприносе подстицању извозних активности и финансирању привредног развоја у цјелини.

Агенција ће пружити стручну подршку и својим знањем, искуством и експертизом подржати напоре ИРБ-а за увођење и успостављање програма кредитног осигурања, односно осигурања потраживања извозно оријентисаних предузећа на домаћем и извозним тржиштима.

Предвиђа се и могућност размјене експерата, као и организовања заједничких обука, а све с циљем јачања капацитета за реализацију развојно оријентисаних пројеката од националног интереса и значаја.