latinica  ћирилица
15/03/2024 |  14:24 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Клиника за општу хирургију у нивоу реномираних центара у региону, обиљежавање великог јубилеја (ВИДЕО)

Клиника за општу и абдоминалну хирургију обиљежава 25 година рада и функционисања као посебна организациона јединица. Овај значајан јубилеј данас се обиљежава са пријатељима и сарадницима уз представљање историјата и развоја Клинике, те уручење захвалница заслужним појединцима.
УКЦ - Фото: РТРС
УКЦФото: РТРС

Обиљежавању присуствују и доајени бањалучке хирургије чије залагање, труд и рад су поставили темеље данашње Клинике за општу и абдоминалну хирургију.

- Гледајући ове просторе не могу се отети утиску да је овај објекат архитектонски и грађевински савршено урађен. Знам и да је технологија на високом нивоу што је у данашње вријеме битан услов за квалитетан рад. Садашње генерације имају задатак да ускоче у воз будућности, те да иду у корак са европским и свјетским протоколима лијечења. Честитам свима који су дочекали овакве услове и имам велику вјеру у младе љекаре да постигну да УКЦ Републике Српске буде на мапи великих и успјешних болница - изјавио је Здравко Марић, доктор са ове Клинике.

Честитке поводом јубилеја Клиници за општу и абдоминалну хирургију упутио је и доктор Бранко Топић.

- Сјећам се времена када смо колега Марић и ја радили на Одјељењу опште хирургије које ће касније прерасти у Клинику за општу и абдоминалну хирургију. Тада је већина људи који данас успјешно обављају посао у Клиници била на почетку својих каријера. Сада када смо сви заједно лијепо је чути о добрим резултатима који су постигнути на нивоу Клинике, УКЦ-а Републике Српске и комплетног здравства Републике Српске. Још једном честитам Клиници, захваљујем на позиву и указаној части и желим да што боље обављате свој посао - рекао је Топић.

Владо Ђајић, директор УКЦ-а Српске захвалио је присутним гостима што су присуствовали обиљежавању овог значајног јубилеја.

- Захваљујем свим здравственим радницима који су ударили темеље хирургије и дали велики допринос ономе што је хирургија данас, а то је једна модерна и савремена Клиника гдје се раде операције које се раде у реномираним здравственим центрима у региону. Такође, желим да се захвалим и садашњој генерацији која ради одлично, уз подршку Пословодства УКЦ Републике Српске и Владе Српске, како бисмо унаприједили рад и нашим пацијентима пружили што бољу здравствену заштиту - навео Ђајић.