latinica  ћирилица
15/03/2024 |  17:19 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске: Марфи стоји иза пријетњи банкама у Српској (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске рекао је да Амбасада САД у Сарајеву и амбасадор Мајкл Марфи стоје иза пријетњи банкама у Републици Српској да ће бити санкционисане уколико буду исплаћивале примања санкционисаним званичницима Српске.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

- Амерички државни органи то и не гледају већ интегришу кроз одређене документе и то све ради Марфи - рекао је Додик.

Додик је рекао је да је један број људи на данашњој сједници Извршног комитета СНСД-а предложио да Српска уведе механизам забране уласка предсједнику САД Џозефу Бајдену, америчком државном секретару Антонију Блинкену, британском премијеру Ришију Сунаку, замјенику америчког државног секретара Викторији Нуланд, као и породици некадашњег високог представника у БиХ Педија Ешдауна.

- Мене је то насмијало. Али, људи размишљају о томе. То није ништа цинично, већ порука у стилу "доста нам је таквог вашег понашања" - навео је Додик.

Он је рекао да му је драго да нико од санкционисаних званичника није напустио Српску ни СНСД нити своје послове, него су се чак и шалили међусобно како то да су једни добили санкције, а други нису.

Након санкционисања његових сарадника због организовања и обиљежавања Дана Српске - 9. јануара, Додик је позвао све да наредне године дођу на најмасовнију прославу Дана Републике Српске.