latinica  ћирилица
15/03/2024 |  17:31 ⇒ 17:45 | Аутор: СРНА

Шулић и Филиповић разговарали о унапређењу сарадње и посјетили Сајам туризма у Бечу

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић разговарао је данас у Бечу са шефом Представништва Републике Српске у Аустрији Младеном Филиповићем о могућностима промоције туристичких потенцијала Српске и унапређењу сарадње у области трговине и прехрамбене индустрије.
Међународни сајам туризма у Бечу - Фото: СРНА
Међународни сајам туризма у БечуФото: СРНА

У Министарству трговине и туризма Срни је речено да су Шулић и Филиповић заједно посјетили и Међународни сајам туризма који се одржава у Бечу.

На највећем сајму туризма у Аустрији учествује и Туристичка организација Републике Српске са засебним штандом на којем су представљени различити сегменти туристичке понуде.

- Између осталог, Туристичка организација Српске представља бањски туризам, планински туризам, укључујући Олимпијски центар Јахорина, те активни туризам као што је рафтинг, бициклизам и планинарење - речено је из Министарства.

На Сајму су присутни и представници Центра за развој пољопривреде и села Бањалука, предвођени директором Центра Драшком Илићем, а који овом приликом презентују понуду "Крајишке куће" и "Херцеговачке куће".