latinica  ћирилица
15/03/2024 |  21:48 ⇒ 16/03/2024 | 20:18 | Аутор: РТРС

Отворен међународни конгрес ХИСПА - циљ превенција незаразних болести

Трећи међународни Конгрес Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога ХИСПА и Међународног Удружења за Васкуларно здравље у организацији болнице "Свети Врачеви" отворен је у Бијељини.
ХИСПА конгрес - Фото: РТРС
ХИСПА конгресФото: РТРС

Конгрес се одржава у организацији Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта миокарда и можданог удара ХИСПА, бијељинске Болнице "Свети врачеви" и Свјетског удружења за васкуларно здравље.

Научни скуп о превенцији, лијечењу и рехабилитацији кардиоваскуларних болести дио је активности на пољу здравствене заштите пацијената у Републици Српској, која прати савремене методе дијагностике, лијечења и превенције кардиоваскуларних болести.

Директор Болнице "Свети врачеви" у Бијељини Златко Максимовић изразио је задовољство што је дио организационог одбора овако великог и значајног међународног скупа.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да међународни конгрес "ХИСПА, има велику вриједност, с циљем превенције масовних незаразних болести, прије свега оних које се тичу кардиоваскуларног здравља.

На трећем ХИСПА- конгресу који се у Бијељини одржава од 15. до 17. марта, учествује око 1.000 љекара и еминентних стручњака из 15 земаља.