latinica  ћирилица
18/03/2024 |  13:11 ⇒ 13:13 | Аутор: СРНА

Џатрас: Запад неће угрозити положај Додика нити изнудити признање тзв. Косова

Запад неће успјети да угрози положај предсједника Републике Српске Милорада Додика као снажног борца за интересе Срба нити да натјера Србију да формално призна лажну "државу" Косово, ако Срби остану чврсти и не извуку пораз из побједе, изјавио је угледни амерички аналитичар и бивши дипломата Џејмс Џатрас.
Џејмс Џатрас - Фото: РТРС
Џејмс ЏатрасФото: РТРС

Он је Срни рекао да је главно питање исто као и деведесетих година прошлог вијека - како одржати законите интересе Срба под незаконитим и бескрупулозним притиском Запада?

Џатрас, који је доктор правних наука на Универзитету Џорџтаун, навео је да како се смањује моћ Запада, тако опада и могућност НАТО-а и ЕУ да пројектују моћ на Балкан.

Према његовој процјени, ни НАТО ни ЕУ неће постојати у блиској будућности.

- У исто вријеме, видјећемо очајничке, чак и више хистеричне напоре да се воља Запада наметне Србима - прије свега, да се угрози позиција предсједника Додика као снажног борца за интересе Срба и да се Београд натјера да призна лажну "државу" Косово. Ни у једном неће успјети ако Срби остану чврсти и не извуку пораз из побједе! Бољи дани долазе - и то ускоро - поручио је Џатрас.