latinica  ћирилица
18/03/2024 |  19:58 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

СНСД: Имена кандидата за начелнике и градоначелнике у наредних мјесец и по до два (ВИДЕО)

СНСД ће са коалиционим партнерима у наредних мјесец и по до два изаћи са именима кандидата за начелнике и градоначелнике на локалним изборима. Чланови, који из СНСД-а прелазе у друге партије из личне користи, неће добити подршку за именовања.
СНСД - Фото: РТРС
СНСДФото: РТРС

У претходних 20 дана, провјерено је стање у 63 општинска и градска одбора широм Српске, али и Федерације. Све у циљу припреме за локалне изборе.

- Људи су опредијељени, спремни на активизам и у наредних неколико мјесеци формираћемо главни изборни штаб, а након тога и општинске и градске изборне штабове - рекао је Игор Додик, организациони секретар СНСД-а.

Кандидати за октобарске изборе још нису познати. Свима је циљ - побиједити у што више локалних заједница.

- Сигурно да ће се од наредних седам дана, па до мјесец, два дана изаћи са кандидатима у свим градовима и општинама, што се тиче СНСД-а и наравно коалиционих партнера - рекао је Мирослав Бојић, потпредсједник СНСД-а задужен за локалне заједнице.

Под лупом су чланови странке, који због личних интереса да би лакше дошли до функције, прелазе у мање партије.

Појединци који напусте СНСД, напуштају државотворну политику коју води СНСД и заузећемо став са Предсједништвом да не могу бити именовани на нека руководећа мјеста, јер су показали да им је еки лични интерес испред државотворне политике - истакао је Владо Ђајић.

- Сасвим је неприродно да неко ко може да утиче или има одређени број гласача које стварају на основу СНСД-а, а није задовољан зато што је тобоже требао бити директор неке веће фирме прелази у неку другу партију и на такав начин остварује своје интересе. То није политика него политичка пијаца - нагласио је Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а.

Шест мјесеци пред изборе, у СНСД-у кажу да је странка апсолутно спремна да одговори на све изазове и убједљиву побједу у октобру.