latinica  ћирилица
19/03/2024 |  08:20 ⇒ 10:28 | Аутор: РТРС

Трифковић: Руски народ се ујединио око стабилне и континуиране државничке политике Путина (ВИДЕО)

Побједа Владимира Путина није изненађење - руски народ се уједињује око стабилне и континуиране државничке политике коју проводи руски предсједник, рекао је спољнополитички коментатор и историчар Срђа Трифковић.
Срђа Трифковић - Фото: РТРС
Срђа ТрифковићФото: РТРС

Прошла су времена оних који величају Стјепана Бардеру у Кијеву, поручио је Трифковић у нашем Јутарњем програму.

- Руска нација се окупила око Путина и нема сумње да би он добио изборе и да није било рата. Али када се Русија суочава са непријатељским Западом и русофолијом оваква хомогенизације изборног тијела није изненађујућа - киаже Труфковић.

Значајно је, каже, да ће у наредном периоду велика стратегија русије бити јасна, а то је да Русија неће допустити повратак на статус кво од прије 22. фебруара 2022. године.

- Русија је на мање-више предвидљивом курсу, а колективни запад ће морати да прихвати ситуацију или ће она ескалирати што је најавио француски предсједник Макрон, најављујући слање трупа у Украјину - каже Трифковић.

Он се дотакао и америчких избора.

- Према мом мишљењу Трамп ће побиједити, али у Америци није битно ко побјеђује, већ ко броји гласове. Трампова побједа би била значајна и за Србе јер Трамп има уравнотеженији однос према балканским питањима у односу на свог противника - навео је Трифковић.