latinica  ћирилица
20/03/2024 |  16:15 ⇒ 19:04 | Аутор: РТРС

Додик: Вјерујем да ће Болница у Требињу почети са радом до краја сљедеће године (ФОТО/ВИДЕО)

Вјерујем да ће крајем сљедеће године почети да ради нова болница у Требињу, што је успјех који може мало ко да забиљежи у региону, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, током обиласка градилишта у Требињу.
Милорад Додик у Требињу - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик у ТребињуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Изградити овакав капитални објекат показује способност друштва да то уради, извођача да направи, пројектанта да пројектује, а то су све наше домаће снаге. Изградња болнице иде брже него што је динамички предвиђено, и захвални смо извођачу који је ангажовао сва средства да убрза процес - рекао је  Додик.

Додик је истакао да се овим објектом завршава фаза опремања болничких објеката у Српској.

- Ово је велики напор свих нас да се направи нешто капиталног карактера што остаје генерацијама које долазе, а потврђује нашу способност да смо могли направити овакав капитални објекат - поручио је Додик. 

Предсједник Српске је нагласио да требињска болница успјешно послује захваљујући директору и његовом тиму.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић нагласио је да је сљедећа фаза градње нове болнице у Требињу рјешавање инфраструктурних питања.

- Болница финансијски одлично стоји, посљедње три до четири године пословала је позитивно. Уз финансијску стабилизацију и овај нови објекат рјешавамо питање здравствених потреба становништва у Херцеговини - рекао је Шеранић.

Подсјећамо, изградња нове болнице у Требињу једна је од великих инвестиција у Републици Српској.

 Три независна објекта, који ће чинити окосницу новог комлекса, на површини од 17.500 метара квадратних, добијају озбиљније грађевинске контуре.

 Изградњу и опремање финансира Влада Републике Српске са 128,4 милиона КМ.

Пацијенти из Херцеговине убудуће не би требало да одлазе на лијечење у друге здравствене установе.

Груби грађевински радови требало би да буду завршени до краја фебруара наредне године. У једном дијелу, мајстори вић иду и испред плана.

Упоредо са грађевинским радовима, теку и припреме стручног кадра. Остварена је сарадња са свим установама секундарне и терцијарне заштите у Републици Српској, и са Институтом Дедиње, с обзиром на то да је у плану отварање и опремање ангио сале.