latinica  ћирилица
22/03/2024 |  15:20 ⇒ 19:06 | Аутор: РТРС

Завршетак реконструкције Гајеве улице у Бањалуци средином априла (ВИДЕО)

Гајева улица, чија је реконструкција почела још у мају прошле године, постаће уређено шеталиште и до половине априла добити потпуно ново рухо. Радови су се изводили и зими, по снијегу и киши, због чега је овај дио Бањалуке често био неуредан, прекривен прашином и блатом. Сазнали смо како ће на крају изгледати овај дио Бањалуке.
Реконструкција Гајеве улице - Фото: РТРС
Реконструкција Гајеве улицеФото: РТРС

Идеја Града је да ужи центар постане живљи и отворенији за пјешаке, туристе и бициклисте, а изградњом подземних гаража аутомобилски саобраћај био би измјештен из самог градског језгра.

- Са задовољством можемо рећи да су радови при самом крају. Очекујемо завршетак радова 15. априла, можда и мало прије. Идеја нам је била да ове године нашу манифестацију, Бањалучко прољеће, отворимо активностима у центру града и које ће се завршити концером управо у Гајевој улици. Ово је једно од најизазовнјих градилишта до сада - рекла је савјетница градоначелника Бањалуке Милада Шукало.

Радови на реконструкцији Гајеве улице трајали су више од годину дана. Бањалучали се радују што ће овај дио града на Врбасу добити ново рухо, али ипак сматрају да су радови предуго трајали.

- Главни циљ је да ово буде привремено пјешачка зона гдје ћемо имати угоститељске садржаје. Имаћемо неколико башти и омогућићемо свим другим дјелатницима који буду жељели да промијене своју дјелатност да могу да уведу угоститељсе садржаје - истакла је Шукало.

Гајева улица, из запуштене споредне улице, биће претворена у пространу пјешачку зону са богатим садржајима.