latinica  ћирилица
28/03/2024 |  08:45 | Аутор: СРНА

Путин: Аеродроми одакле полете авиони Ф-16 биће легитимна мета

Руски предсједник Владимир Путин упозорио је да ће аеродроми одакле полете борбени авиони Ф-16, уколико буду учествовали у сукобу са Украјином, постати легитимна мета руске војске.
Владимир Путин (Фото архив: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL) -
Владимир Путин (Фото архив: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL)

Уколико амерички ловци Ф-16 буду учествовали у сукобу у Украјини, аеродроми трећих земаља одакле буду полијетали биће легитимна мета руске војске - упозорио је руски предсједник Владимир Путин разговору са руским пилотима у авио-бази у Торжоку.

Путин је током посјете Тверској области подсјетио да борбени авиони Ф-16 могу да носе нуклеарно оружје и нагласио да ће Москва и то "морати да узме у обзир", преноси "РТ Балкан".

- Ловци Ф-16, ако их испоруче Кијеву, биће уништени на исти начин на који уништавамо тенкове, оклопна возила и другу опрему данас, укључујући вишеструке ракетне системе - објаснио је Путин.

Говорећи о испорукама Украјини авиона Ф-16, Путин је истакао да то неће измијенити ситуацију на бојном пољу.

Путин је рекао да Русија током специјалне војне операције у Украјини штити људе на својим историјским територијама, а то се не би десило да је систем безбједности у Европи створен након распада Совјетског Савеза.