latinica  ћирилица
04/04/2024 |  11:07 | Аутор: СРНА

Бањац: МУП предано штити грађане и Републику Српску

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је данас да је Министарство унутрашњих послова једина оружана формација у Републици Српској која предано штити грађане и Републику Српску и додао да МУП представља темељ стабилности друштва.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Дан полиције Републике Српске је дан када с поносом истичемо важност и улогу МУП-а и када се са посебним пијететом сјећамо свих припадника МУП-а који су положили животе у одбрани Републике Српске у претходном Одбрамбено-отаџбинском рату - истакао је Бањац.

Он је рекао да је полиција Републике Српске показала непоколебљиву преданост принципима професионализма, поштења и одговорности, који треба да буду вјечни симбол поноса Републике Српске.

- Њихова храброст и пожртвованост су симбол снаге и интегритета наше државе. Без њихове посвећености и жртве не бисмо могли постићи ниво сигурности и стабилности у којим данас уживамо - истакао је Бањац.

Он је нагласио да о значају полиције Републике Српске довољно говори и чињеница да "деценијама странци и политичко Сарајево покушавају да је укину".

- Нестанак полиције Републике Српске значио би и нестанак саме Републике Српске и зато то никада не смемо дозволити. Свим припадницима полиције Републике Српске желим срећан 32. рођендан и да дуго и успјешно чувају грађане Српске - поручио је Бањац.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.