latinica  ћирилица
08/04/2024 |  12:45 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: На сцени фабриковање кризе с циљем изазивања интервенционизма

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да највиши представници Бошњака, од министра одбране, до члана Предсједништва БиХ учествују у континуираном фабриковању безбједносне кризе с циљем изазивања међународне интервенције и испуњавања бошњачко-муслиманских политичких циљева, међу којима је приоритет - прекомпозиција структуре БиХ и укидање ентитета.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Бурсаћева је изјавила да је ријеч о бескрупулозним измишљотинама о кризама и безбједносним пријетњама у БиХ, те о крајње неодговорном понашању појединаца који су, зарад личних страначких циљева, спремни да крше све - од Устава до базичних принципа на којима почива БиХ.

- Са сигурношћу се може тврдити да је /предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић/ вријеме за састанак са НАТО званичницима у потпуности употријебио за таргетирање Републике Српске и њеног предсједника Милорада Додика као главних криваца за све и свашта, па тако и за постављања главних мета потенцијалних интервенција коју прижељкује - рекла је Бурсаћева.

Она је поручила да Бећировић није позван да уређује односе у БиХ, додајући да се таквим активностима не може произвести позитиван ефекат.

- Напротив, узурпацијом надлежности и присвајањем права да се говори у име БиХ само се продубљују унутрашње подјеле и освјешћује јавност у Републици Српској о актуелним процесима и опасностима - закључила је Бурсаћева за Срну.

Бећировић ће се данас током службене посјете НАТО у Бриселу састати са генералним секретаром Алијансе Јенсом Столтенбергом, што је њихов трећи сусрет у нешто више од годину дана.