latinica  ћирилица
08/04/2024 |  15:47 ⇒ 16:37 | Аутор: Агенције

Због убиства Данке Илић директор борског Водовода поднио оставку

Директор борског "Водовода" Горан Павић поднио је оставку.
Потрага за Данком Илић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Потрага за Данком Илић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Директор борског јавног предузећа Водовод Горан Павић поднио је јутрос оставку из моралних разлога, саопштио је градоначелник Бора Александар Миликић. Медини су пренијели писану изјаву Павића.

- Из моралних разлога подносим неопозиву оставку на место директора ЈКП Водовод Бор, с обзиром да су осумњичени за убиство дјетета запослени у овом предузећу и да постоји основана сумња да су извршили ово гнусно убиство у току радног времена, службеним возилом у току обављања радног задатка - навео је Павић у писаној изјави медијима.

Павић је најавио да ће покренути кривичне и све друге законом прописане поступке против двојице осумњичених радника, али и свих других запослених одговорних лица у предузећу којим су својим пропустом, чињењем или нечињењем допринијела да они остану на слободи 10 дана.

Градоначелник Бора најавио тродневну жалост

Градоначелник Бора Александар Миликић рекао је на конференцији за медије да се чуо са оцем и баком убијене дјевојчице и изразио им најдубље саучешће у име града Бора и своје име, додајући да су они јаки и да се добро држе, колико је то могуће у овом тренутку.

- Ово је велика туга за све нас који живимо овде у Бору. Велики бол осјећамо сви, не само грађани Бора, него држава Србија, цијела Европа и цијели свијет. Тешко је када сви знамо да млада особа, дјете, које није имало прилике да проживи живот, настрада у оваквом монструозном злочину који су починили неки људи - нагласио је Миликић.

Подсјећамо, досадашње претраге терена за тијелом двогодишње Данке Илић из Бора нису дале резултат, потрага се наставља, али су надлежни прикупили довољно доказа за оптужницу и да суд донесе пресуду, рекао је државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Жељко Бркић.