latinica  ћирилица
08/04/2024 |  17:54 | Аутор: СРНА

Новић: Бећировић жели да изазове немир у БиХ

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић рекао је да је очигледно да предсједавајућем Предсједништва БиХ Денису Бећировићу није стало до става српског народа када је ријеч о уласку БиХ у НАТО и да својим изјавама у сједишту Алијансе у Бриселу жели да изазове немир и нервозу у БиХ.
Средоје Новић - Фото: РТРС
Средоје НовићФото: РТРС

- Бећировић очигледно мисли да је БиХ само земља Бошњака и то се да примијетити и код изјава другх бошњачких политичара јер ових дана смо чули како и Елмедин Конаковић каже "Вежи коња гдје ти ага каже", што очигледно доказује да никада нису управљали сами, него да неко други треба њима да управља - рекао је Новић.

Он је навео да ништа у БиХ више не може да буде нормално и да је невјероватно да Бећировић у сједишту НАТО-а износи глупости потпуно свјестан да у БиХ живе Срби, Хрвати и Бошњаци.

Новић је констатовао да је то пропаст политике за коју се може рећи да јој нема спаса.

- Када је ријеч о уласку у НАТО, невјероватно је да се и сви лидери и команданти НАТО-а, а и сам сам недавно био присутан у сједишту тог савеза када је јасно речено да БиХ може да поднесе захтјев за пријем у НАТО онда када сва три народа то буду жељела и да је то искључиво унутрашња ствар једне земље, па тако и БиХ - појасно је Новић.

Он је указао да овдје није то циљ.

- Овдје је очигледно циљ да се изазове немир, стање нервозе унутар БиХ и нису далеко од тога да би сутра били спремни да се изазове неки већи немир на бази чега би онда требале да интервенишу снаге НАТО-а - појаснио је Новић, који је и замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ.

Новић је констатовао да је то доказ куда иде БиХ и куда иду лидери из реда бошњачког народа.

Бећировић је данас позвао НАТО да упути позив БиХ за чланство и да се врате у војне базе у БиХ.