latinica  ћирилица
10/04/2024 |  11:32 ⇒ 12:13 | Аутор: СРНА

Нешић: Мирна дисолуција рјешење за проблеме које изазивају Бећировић и Хелез

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић поручио је бошњачком члану Предсједништва БиХ Денису Бећировићу и министру одбране у Савјету министара Зукану Хелезу да је мирна дисолуција најбоље рјешење за проблеме које изазивају својом реториком.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је поновио да нема чланства БиХ у НАТО без сагласности Републике Српске и српског народа, јер се када је ријеч о томе Српска и те како пита.

Хелез нека одговори гдје су хеликоптери које је најављивао и гдје су ти војни кампови у Републици Српској који су му се привиђали, гдје су ти наводни дронови самоубице и бројне Хелезове глупости - рекао је Нешић.

Нешић је рекао да Хелез, зарад добијања јефтиних политичких поена, свакодневно на првом мјесту трује бошњачку популацију.

Он је навео да се Бећировић налази на мјесту члана Предсједништва БиХ сасвим случајно, те да није прочитао ни Устав БиХ ни Дејтонски мировни споразум.

- Није му јасно да без сагласности Републике Српске не може бити приче о чланству у НАТО пакту. Можда дио БиХ, али онај дио који представљају Бећировић и Зукан, али без Републике Српске. Ове њихове изјаве, потврђују да је мирна дисплуција једно од рјешења за политичку кризу унутар БиХ - рекао је Нешић.