latinica  ћирилица
11/04/2024 |  13:10 | Аутор: РТРС

Нектар пиво учврстило позицију на тржишту Словеније (ФОТО)

Бањалучка пивара сваке године настоји да све више улаже у развој нових технологија и побољшање услова рада, а све у циљу заузимања добре позиције на тржишту БиХ и ширењу на друга тржишта. Ова компанија, као једина пивара на овим просторима, веома је важан привредни субјект са извозом који чини једну трећину укупне производње. У циљу већег ширења на тржишту Словеније, пивару су посјетили нови сарадници из Словеније - представници "Арц Крањ" и "Туш-а", саопштено је из овог предузећа.
Сарадници из Словеније посјетили банјалучку пивару - Фото: Уступљена фотографија
Сарадници из Словеније посјетили банјалучку пиваруФото: Уступљена фотографија

- Бањалучка пивара је компанија која има велики значај за пословање Републике Српске са укупним приходом од око 46 милиона КМ, запошљава око 260 радника и измирује све своје обавезе према држави. Трудимо се да непрестано улажемо у развој производње, увођење нових технологија те едукацију радника. Квалитет нашег пива је препознат у цијелом региону те се добар глас шири од Србије, преко Црне Горе, Хрватске, па до Њемачке, Аустрије, Словеније и Италије - рекао је Илија Шетка, директор Бањалучке пиваре.

Сарадници из Словеније посјетили банјалучку пивару (Уступљена фотографија)

Он је додао да је Пивара прошле године забележила 12 милиона литара продатог пива у извозу, што, како наводи, чини преко трећине укупне производње и изузетно су поносни на те резултате.

- Много очекујемо од сарадње са нашим новим дистрибутерима из Словеније које смо угостили у нашој пивари у Бањалуци и упознали их са процесом производње Нектар пива - нагласио је Шетка.

Сарадници из Словеније посјетили банјалучку пивару (Уступљена фотографија)

Производи Бањалучке пиваре, а прије свих бренд Нектар су се веома успјешно нашли на бројним тржиштима.

Након ширења на тржишту Словеније, план је да се настави ширење дистрибуције и раст продаје и на друга тржишта у региону и шире, наводи се у саопштењу Бањалучке пиваре.