latinica  ћирилица
11/04/2024 |  14:31 ⇒ 15:18 | Аутор: РТРС

Нешић: Бећировићева мржња одавно примила облике патологије

Главни проблем БиХ су људи попут Дениса Бећировића којем је Александар Вучић крив што је жив и који не може да прихвати дејтонску реалност да су у БиХ три народа конститутивна и равноправна, каже предсједник ДНС Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Предсједник Србије да и пет пута дневно понови, оно што говори сваки други дан, а то је да подржава тероторијални интегритет БиХ, као и Републике Српске у оквиру БиХ, Бећировићу би било мало, јер је његова мржња одавно примила облике патологије - рекао Нешић, коментаришући Бећировићеву изјаву да "главни проблем у БиХ није Додик, него Вучић".

Нешић каже да нити су Додик, нити Вучић проблем у БиХ.

- Проблем у БиХ су они који би доминацију над два народа и који ни 30 година након потписивања Дејтонског споразума нису у стању да прихвате да у овој земљи постоје два равноправна ентитета и три народа. Тужно је да Бећировић није у стању схватити важност добросусједских односа нити прихватити пружену руку. Вучић је изгледа крив што они нису у стању направити ни трасу брзе цесте кроз ФБиХ, како би повезали Сарајево и Нови Пазар, док је тај исти Вучић направио ауто-пут - каже Нешић.

Нешић истиче да "одговорни политичари и државници земљу отварају, граде и развијају, док је они неодговорни и незрели попут Бећировића изолују".

- Савјетовао бих Бећировића да оде у Србију и погледа путеве који су тамо изграђени, види стандард којим људи живе, обиђе болнице, а онда нека погледа како је то у БиХ. Разлика је у томе што Србија гледа у будућност, а БиХ је постала гето због разник Бећировића - поручио је Нешић.