latinica  ћирилица
13/04/2024 |  19:06 ⇒ 21:04 | Аутор: Агенције

Србину из Звечана одређено задржавање

Адвокат Дејан Васић, који заступа ухапшеног Срећка Софронијевића из Звечана, потврдио је да је његовом брањенику одређено задржавање од 48 часова због догађаја од 13. октобра 2021. године, када га је тешко ранила тзв. Косовска полиција.
Брњак - Фото: ТАНЈУГ
БрњакФото: ТАНЈУГ

Васић је навео да је Срећко Софронијевић данас покушао да пређе административни прелаз Брњак и да оде са својом породицом на одмор, када га је зауставила полиције и спровела у Јужну Митровицу ради испитивања, по налогу Специјалног тужилаштва у Приштини.

- То је везано за догађаје од 13. октобра 2021. године. Том приликом је он тешко рањен, због немира који су се тада догодили. Ја сам сигуран да се ради о неспоразуму и да је грешка у питању, да ће се то врло брзо истрагом доказати. Њему је одређено задржавање од 48 часова - рекао је адвокат.

Васић је додао, да ће се током тог периода знати да ли ће приштинско специјално тужилаштво тражити да се Софронијевићу та мјера продужи или ће бити пуштен кући.

- Он није забринут, врло добро зна гдје је био тог дана и зна да није урадио ништа лоше што би могло да буде предмет кривичног гоњења. Очекујем да Специјално тужилаштво неће тражити да се притвор продужи и да ће он бити пуштен кући својој породици - истиче Васић.

Софронијевић је осумњичен да је починио кривична дјела "тежак покушај убиства", "позив на отпор", "напад на службено лице", "неовлашћено посједовање оружја", "учествовање у маси која врши кривично дјело и хулиганизам", "уништење или оштећење имовине".