latinica  ћирилица
14/04/2024 |  08:43 ⇒ 11:59 | Аутор: РТРС

Додик: Имаћемо одговор на понашање бошњачких политичара и њихових спонзора

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да Бошњаци трајно руше сваку могућност да живе у БиХ са Србима и то показују гурајући резолуцију о Сребреници у Генералну скупштину УН, те нагласио да Српска зна свој пут и имаће одговор на овакво понашање бошњачких политичара и њихових спонзора са Запада.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Ако неко упорно покушава да квалификује кривицу за један народ, а тражи да ми живимо с њима, то је апсурдно. Нема никаквог смисла, не води никаквом помирењу и не може ништа да значи - објавио је Додик на платформи "Икс".

Додик је подсјетио да је током седмице одржан састанак руководстава Српске и Србије у Београду на којем је предсједник Србије Александар Вучић обавијештен да су прекршене све процедуре на нивоу БиХ за покретање иницијативе за резолуцију о Сребреници.

- Боравио сам и у радној посјети Паризу, гдје сам разговарао с француским сенаторима, те представницима српске заједнице и Српске православне цркве. Након Париза, био сам и на Економском форуму у Делфима у Грчкој - навео је Додик.