latinica  ћирилица
14/04/2024 |  12:19 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

Додик: Истовремени атаци на Српску и Србију трасираће односе у региону

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће резолуција о Сребреници и покушаји да самопроглашено Косово постане члан Савјета Европе који се дешавају у готово идентично вријеме обиљежити и трасирати односе Срба са другим народима у региону.
Милорад Додик (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић) -
Милорад Додик (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

- Предсједник Србије Александар Вучић је у праву када говори да је ријеч о два догађаја у готово идентично вријеме који ће обиљежити и трасирати односе и са другим народима у региону - рекао је Додик у телефонској изјави Срни из Атине.

Он је истакао да су атаци на Србију, на Савјет Европе да наводно буде признато Косово још један доказ игнорисања реалних односа и реалне ситуације.

- Тај Савјет Европе покушава, кроз ово што сада раде, дати одређен статус Косову, које нема међународно признање, није предвиђено Повељом УН, нема столицу у УН - указао је Додик.

Он је напоменуо да се све то игнорише и покушава нанијети зло, прије свега Србији како би била заустављена њена снага и јачање.

- Намјера у том погледу је да управо спонзори нелегитимног антидржавног акта који се зове самопроглашено Косово томе дају значај изнад онога што је међународно право и Повеља УН - рекао је Додик.