latinica  ћирилица
17/04/2024 |  08:28 ⇒ 10:22 | Аутор: РТРС

Стјепановић: Политички поступак против Додика и Лукића покушавају да представе као судски (ВИДЕО)

Правни представник Републике Српске Лазар Стјепановић рекао је за РТРС да Суд и Тужилаштво БиХ покушавају да представе поступак против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића као судски, иако је свима јасно да је ријеч о политичком процесу.
Лазар Стјепановић - Фото: РТРС
Лазар СтјепановићФото: РТРС

Стјепановић је за РТРС рекао да је ово суђење Републици Српској.

- Овдје се суди сваком ко поштуј Устав и Дејтонски споразум и поручује да ће се судити сваком ко се не слаже са страним интересима и одлукама. Шаљу нам поруку да ће се судити сваком од нас уколико се не повинујемо страним интересима и структурама и да Суд и Тужилаштво нису наше институције, већ инструмент у рукаматих тих структура - истакао је он.

Стјепановић је навео да се на данашњем рочишту очекује наставак извођења доказа и испитивања свједока.

Говорећи о сутрашњој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, на чијем дневном реду се налази Извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији, Приједлог Изборног закона и Приједлог закона о референдуму и грађанској иницијативи, Стјепановић је рекао да су ово веома значајне тачке о којима би требало да постоји јединство.

Подсјећамо, пред Судом БиХ данас ће бити настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу за непоштовање одлука Кристијана Шмита.