latinica  ћирилица
17/04/2024 |  15:04 | Аутор: РТРС

Додик: Не постоји већи зликовац за БиХ од СДА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се Бакир Изетбеговић, који свако мало звецка оружјем, нашао да држи предавање предсједнику Србије.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg)

- Не постоји већи зликовац за БиХ од СДА и онога што она представља и за шта се залаже Изетбеговић. СДА и многи њихови чланови који сада ведре и облаче по најважнијим институцијама били су дио злочиначке aрмије и то је нешто на шта Република Српска стално мора подсјећати. То су људи који имају сумњиву ратну биографију и требало би да одговарају због учешћа у рату. СДА, уз помоћ Американаца, успјела је да овлада свим институцијама и то је главни разлог зашто се таква лица не процесуирају - рекао је Додик на Иксу.

Прича у вези са Сребреницом и резолуцијом, каже, почела је с лобирањем СДА и ова група странака која је тренутно на власти покушава да оживи њихове идеје и њихов програм.

- То је свима познато. Због хушкања СДА, у резолуцији је "тројка" нашла начин за извлачењe из договора и отварање нове кризе јер су свјесни да неће моћи издржати притисак да су издајници. Српски народ нема шта да ради са бошњачким ако ова резолуција буде усвојена и то треба да буде јасно свима - каже Додик.