latinica  ћирилица
17/04/2024 |  22:02 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Српска жели да напредује и да јача своје институције (ВИДЕО)

Република Српска је сигурна, стабилна и мирна. Не жели сукобе ни са ким. Жели да напредује у економском смислу, жели да консилдује своје редове и јача своје институције, рекла је у емисији Телеринг Жељка Цвијановић српски члан Предсједништва Бих.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Али, имају потребу, када је ријеч о политичкој ситуацији, да буду забринути зато што им неки са стране не дају да њихови политички представници постигну договоре и проведу те договоре о пракси. Зато што имате некога ко стало ремети односе у оквиру БиХ - сматра Цвијановићева.

Треба да буду забринути, додаје она, зато што треба да имају неке политичке представнике које треба да се боре да се ствари поправљају и рјешавају.

- Ствар је јасна, то је демократија. Дакле, треба да буду забринути. Ја сам поносна на грађане, јер они препознају опасност. Опасност је ако вас неко заобилази , хоће да презентује неки став у свијету а то није ваш заједнички став - наводи Цвијановићева.

Сматра да је опасност ако неко други не поштује Устав, а вас прозивају да сте ви неки рушилац Дејтона.

- То су безобразне, покварене и подмукле грозне ставри које раде овдје. Али ште се тиче других ствари не треба да буду забринути - рекла је Цвијановићева.