latinica  ћирилица
18/04/2024 |  15:19 ⇒ 19:28 | Аутор: РТРС

Учесници трке "Београд - Бањалука" стигли у Бијељину (ФОТО/ВИДЕО)

Учесници 18. међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука" стигли су у Бијељину.
Бициклистика трка Београд - Бањалука - Фото: РТРС
Бициклистика трка Београд - БањалукаФото: РТРС

 Бициклиста из Аустралије Дилан Хопкинс, побједник је прве етапе на 18. Међународној бициклистичкој трци "Београд-Бањалука.

Хопкинс члан словеначке екипе Љубљана Густо Сантик је стазу дугу 140 километара од Београда до Бијељине, превезао за три сата, седам минута и 30 секунди. Аустралијанац се најбоље снашао у посљедњим километрима који су вожени улицама Бијељине и славио испред Нијемца Албрехта из екипе Беноти и Канађанина Кошеле из тима Икс Спид. Тријумфом у Бијељини, Хопкинс је обукао и црвено-плаво-бијелу мајицу, намијењену лидеру у генералном пласману.

- Ово је велика побједа за мене, било је веома занимљиво. У последњем кругу сам се издвојио, пратио свој ритам и на крају мислим заслужено славио - рекао је Хопкинс послије трке.

Бициклистички караван сада се сели у Зворник, одакле ће сутра стартовати друга етапа , која се вози преко Братунца, Шековића до циља који је у Власеници.

Бициклисти су стартовали у Београду, а знак за старт трке, дао је Александар Шапић, предсједник Привременог органа Града Београда.

Свечаном отварању трке, присуствовали су и амбасадор БиХ у Београду Александар Врањеш, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и директор трке Владимир Куваља.