latinica  ћирилица
20/04/2024 |  09:06 ⇒ 09:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Преминуо мушкарац који се запалио испред суда на Менхетну

Мушкарац који се запалио испред кривичног суда на Менхетну, гдје је у току суђење бившем предсједнику САД Доналду Трампу, преминуо је у болници, саопштила је данас њујоршка полиција, а преноси НБЦ њуз.
Преминуо мушкарац који се запалио испред суда на Менхетну (Фото: EPA-EFE/SARAH YENESEL) -
Преминуо мушкарац који се запалио испред суда на Менхетну (Фото: EPA-EFE/SARAH YENESEL)

Према наводима америчких медија, ријеч је о млађем мушкарцу Максвелу Азарелу, који се полио запаљивом течношћу у парку Колект Понд, преко пута зграде суда.

Њега је хитна помоћ превезла у јединицу за опекотине у критичном стању, а касније је у болници констатована његова смрт, саопштила је полиција.

Четири полицајца и један судски службеник задобили су лакше повреде приликом гашења пожара, навела је ватрогасна служба.

Азарело је стигао у Њујорк са Флориде прије неколико дана, а његова породица није била упозната да је отпутовао, рекла је полиција.

Непосредно прије него што се полио бензином и запалио, Азарело је бацио гомилу брошура у ваздух.

Полиција је саопштила да нема индиција да је Азарело извео инцидент са било каквом намјером да циља на Трампове присталице или демонстранте против њега и да није имао никакве намјере, осим да промовише теорије завјере које је описивао у памфлетима.

Трампу се суди за наводно фалсификовање пословне документације у случају тајних новчаних исплата порно глумици Сторми Денијелс и прети му казна затвора до 10 година.

Бивши предсједник САД се изјаснио да није крив по 34 тачке оптужнице.

Суђење би требало да траје шест до осам недјеља.