latinica  ћирилица
20/04/2024 |  21:25 | Аутор: sputniknews.com

Русија ће побиједити без обзира на 61 милијарду крвавих долара америчке помоћи Кијеву

Без обзира на 61 милијарду крвавих долара, Русија ће побиједити, поручио је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев након што је Представнички дом америчког Конгреса подржао нацрт закона о помоћи Украјини.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

Он је рекао да је то било гласање за максимално увећање броја жртава тог рата.

- Русија ће побиједити, без обзира на 61 милијарду крвавих долара који ће углавном усисати незасити војно-индустријски комплекс Америке. Снага и истина су на нашој страни - рекао је он.

Портпорол руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова написала је на Телеграму да је одлука САД да издвоје помоћ за Украјину, Израел и Тајван корак ка продубљивању криза, а када је ријеч о Кијеву - директно спонзорисање терористичке активности.

- Војна помоћ кијевском режиму је директно спонзорисање терористичке активности, Тајвану - мијешање у унутрашња питања Кине, а Израелу - директан пут ка ескалацији ситуације у региону без преседана - рекла је Захарова.

Представнички дом америчког Конгреса је претходно усвојио низ нацрта закона - о конфисковању руских актива, војној помоћи Кијеву од 61 милијарде долара, помоћи Израелу и савезницима у Индо-пацифичком региону.