latinica  ћирилица
21/04/2024 |  21:44 ⇒ 21:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Петковић: Лажни референдум - слика Куртијеве "демократије"

Директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Петар Петковић саопштио је поводом данас одржаног гласања о смјени градоначелника у све четири општине на сјеверу КиМ, да, како је нагласио, тај лажни референдум представља слику Куртијеве ''демократије''.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- Слика Куртијеве 'демократије' је данашњи лажни референдум! Гласање под камерама уз дуге цијеви, пред албанским бирачким одборима, с празним кутијама и празним улицама на сјеверу - такве изборе ни Савјет Европе није видео - поручио је Петковић на мрежи Икс.

Срби су, како је истакао Петковић, хтјели да учествују у смјени лажне власти, али нису хтјели да учествују у фарси.

- Српско јединство је највећа брана Куртијевом зулуму - истакао је Петковић.

Централна изборна комисија у Приштини саопштила је претходно да су на данашњем референдуму о смјени градоначелника у све четири општине на сјеверу КиМ гласала укупно 253 грађанина од 46.556 колико их је уписано у бирачки списак.

Према тим подацима, у Косовској Митровици гласало је 111 бирача, у Зубином Потоку 18 , у Лепосавићу 124 , док у Звечану нико није гласао.

Према упутству које су усвојиле привремене приштинске институције, да би референдум успио, било је потребно да изађе 50 одсто плус један уписаних бирача.