latinica  ћирилица
23/04/2024 |  08:17 ⇒ 09:12 | Аутор: РТРС

Билбија: Лажни наратив Приштине не може да прође (ВИДЕО)

Извјештај о КиМ на сједници Савјета безбједности Уједињених нација није приказао стварну ситуацију на КиМ, а није био ни објективан, рекао је за РТРС Бојан Билбија, уредник дневног листа Политика.
Бојан Билбија - Фото: РТРС
Бојан БилбијаФото: РТРС

- Приштина је поново покушала да изманипулише јавност доводећи нелегитимну делегацију наводно силованих жена на сједницу рекао је Билбија.

У тој намјери, предсједник Србије их је осујетио и показао да лажни наратив Приштине више не може да пролази.

- Вучић је отишао да се бори снажније него икада. Отишао је да се бори и да остане да ће десетине земаља да остану иза српског народа и да он не може да буде оклевеан на правди Бога - рекао је Билбија.

Сматра да ће остати забиљежено да се један европски народ снажно борио.

- Борба коју води и предсјеник Републике Српске Милорад Додик, није узалудна и имаће резултате у будућности. Јако је битно да останемо јединствени - поручио је Билбија.

Подсјећамо, предсједник Србије говорећи пред Савјетом безбједности Уједињених нација још једном је упознао свијет са дешавањима на Косову и Метохији и тешким положајем Срба.

Вучић је на сједници показао слику силоване и брутално убијене Српкиње и истакао да то што је Вјоса Османи довела жене, које су наводно силоване представља намјештаљку за српску делегацију.

Амбасадор Русије у Уједињеним нацијама, Василиј Небензја рекао је да је Османијева позвана у Савјет безбједности као говорник и да нема право на делегацију.