latinica  ћирилица
24/04/2024 |  16:59 ⇒ 17:31 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Тегелтија: Неопходно поједноставити поступке и процедуре

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и директор Управе за индиректно опорезивање БиХ Зоран Тегелтија констатовали су данас да је, уз заједничку координацију надлежних институција, неопходно поједноставити поступке и процедуре на граничним прелазима и убрзати царинске поступке како би били ријешени проблеми друмских превозника.
Чубриловић, Тегелтија са представницима Удружења друмских превозника - Фото: СРНА
Чубриловић, Тегелтија са представницима Удружења друмских превозникаФото: СРНА

Састанку су присуствовали и помоћник директора Сектора за царине Владимир Драгичевић и представници Удружења друмских превозника Републике Српске са којим је разговарано о њиховим актуелним проблемима, смањењу задржавања друмских превозника на граничним прелазима и дужини трајања царинских поступака приликом извоза и увоза робе.

Било је ријечи и о синхронизацији и координацији рада служби на терминалима у БиХ и служби сусједних држава, проблематици граничног прелаза Каракај и алтернативи Братољуб, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Представници Удружења друмских превозника захвалили су Чубриловићу и Тегелтији за разумијевање, наводећи да ће рјешење проблема олакшати рад и унаприједити услове рада превозника у Републици Српској.