latinica  ћирилица
27/04/2024 |  12:58 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Кошарац: Српска је реалност, Хелез да своју причу усмјери на ФБиХ

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац поручио је министру одбране Зукану Хелезу да, умјесто што пријети легитимно изабраном предсједнику Републике Српске Милораду Додику, своју причу усмјери ка Федерацији БиХ и Бошњацима који коначно треба да прихвате да је Српска реалност и да БиХ може опстати искључиво као дејтонска структура у договору два ентитета и три конститутивна народа.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Нека коначно одустану од илузије да је неко друго рјешење могуће - навео је Кошарац на Инстаграму.

Он је истакао да је проблем у ФБиХ, која се континуирано сврстава против Српске, Србије и српског народа.

- Свакодневно препознајемо моделе и интензитете таквих напада - нагласио је Кошарац.

Кошарац је рекао да је српски народ окупљен око политика предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића које се темеље на миру, стабилности, дијалогу и договору у оквирима Дејтона и Устава.

- Јасно смо рекли да смо за европски пут, али не по сваку цијену како то поједини из ФБиХ желе. О чланству у НАТО могу само да сањају! Српска никада неће дати сагласност на то. Зато је крајње вријеме да престану са подвалама о евроатлантском путу БиХ", истакао је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Кошарац је поручио да су одговори Републике Српске демократски.

- Не пристајемо на спин из ФБиХ и западних амбасада о милитантности и стварању нереда. Ко прича о рату? Хелез и остатак бошњачке политичке елите. Из Српске никада не долази ратнохушкачка реторика. Ми не прихватамо наметнути наратив и не желимо да учествујемо у антиуставним и антидејтонским рјешењима. Константо позивамо на договор, али се с правом питамо да ли је уопште могуће остварити сарадњу и дијелити простор са онима који подржавају фалсификоване садржаје којекаквих резолуција, а којима се жели сатанизовати српски народ - указао је Кошарац.

Он је рекао да Република Српске неће пристати на подвале.

- Умјесто што пријети легитимно изабраном предсједнику Српске Милораду Додику, Зукану Хелезу било би неупоредиво боље, а грађанима корисније, да своју енергију усмјери на сређивање стања у ФБиХ - поручио је Кошарац.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез поручио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику да заборави отцјепљење од БиХ, јер би у том случају дошло до рата.