latinica  ћирилица
29/04/2024 |  16:51 ⇒ 21:36 | Аутор: РТРС

Протестна вожња бањалучких и београдских таксиста због резолуције о Сребреници (ВИДЕО)

Таксисти Бањалуке и Београда оджали су протестне вожње због могућег усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН-а.
Бањалука: Таксисти обуставили рад - Фото: РТРС
Бањалука: Таксисти обуставили радФото: РТРС

Више од 200 бањалучких таксиста је на овај начин исказало своје незадовољство најављеном резолуцијом о Сребреници.

 

Након протестне вожње таксиста у Бањалуци, на иницијативу Уговорне привредне такси коморе Србије данас је и у Београду организована протестна вожња.

Окупљање је почело у Јајинцима код спомен парка, гдје је положен вијенац, а протестна вожња се наставила Булеваром Ослобођења, Аутокомандом, Славијом, затим кроз Кнеза Милоша, Трга Николе Пашића до Скупштине Србије.

Директор Уговорне привредне такси коморе Србије Бошко Вукојевић изјавио је да су се окупили због бриге за своју дjецу и покољења, као и због поштовања према својој земљи.

- Сваки нормалан човек, а посебно Србин осуђује злочин који се догодио у Сребреници и не желимо да умањујемо страшне посљедице које је тај злочин оставио на породице настрадалих - поручио је Вукојевић.

Иако је требало да се о њој расправља 2. маја, гласање је одгођено, а нови датум расправе још није познат, а званичан разлог одгађања јесте додатно усаглашавање текста резолуције.