latinica  ћирилица
15/05/2024 |  20:35 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

Нешић: Бећировићеви говори одраз патолошке мржње према Србима

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да све што је бошњачки члан Предсједништва Бих Денис Бећировић рекао у Савјету безбједности УН чиста лаж и одраз његове патолошке мржње према Србима.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Његово излагање најбоље показује зашто је у БиХ све стало и зашто се вртимо у зачараном кругу - зато што је немогуће ићи напријед лажима, жељом за доминацијом, с осјећањима мржње и ратом у глави - поручио је Нешић.

Нешић је истакао да је Бећировић слагао већ у првој реченици свог обраћања, саопштено је из ДНС-а.

- Рекао је да говори у име БиХ. На којој је то сједници Предсједништва БиХ усаглашена платформа за његов говор? Када је то он постао јесте једнако БиХ? - нагласио је Нешић.

Он је подсјетио да за разлику од Бећировића српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, када се обраћала на прошлој сједници Савјета безбједности УН, јасно рекла да износи своје и ставове Републике Српске, и да не говори у име БиХ.

Нешић је упитао ко онда не поштује Дејтонски споразум. "Они који износе своје ставове, лажући да су то ставови БиХ, или они који изнесу ставове и кажу да су то ставови дијела БиХ?", навео је Нешић.

Предсједник ДНС-а је истакао да му је драго да су се сви могли увјерити ко користи реторику мржње, подјела и нарушава односе у региону.

- За разлику од амбасадора Србије који је поновио подршку Дејтону, миру и стабилности региона, и изградњи добросусједских односа и са ФБиХ, Бећировић је призивао сукобе, говорио о нарушеном миру и стабилности, и бљувао ватру по Републици Српској и Србији. То није политика будућности и просперитета. Бећировићу ако се ратује - широко му поље хоће ли у Газу или Украјину. Сигуран сам да нико неће ићи за његовом лудом главом - закључио је Нешић.