latinica  ћирилица
16/05/2024 |  12:27 | Аутор: РТРС

РУГИПП - Позитивно ревизорско мишљење

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове добила је од Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске позитивно мишљење о спроведеној финансијској ревизији за прошлу годину.
РУГИП - Фото: РТРС
РУГИПФото: РТРС

Ревизори су у извјештају навели да су финансијске трансакције и информације исказане у финансијским извјештајима у материјално значајним аспектима у складу са прописима.

РУГИПП седму годину заредом добија позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора, што је показатељ одговорног и преданог рада руководства и свих запослених, саопштено је из ове управе.

Наведено је да је позитивно мишљење Главне службе за ревизију значајно и због чињенице да РУГИПП спроводи милионске набавке како за потребе властитог рада, тако и за ангажовање геодетских организација, које према Закону о премјеру и катастру Републике Српске, обављају дио геодетских радова.

Овакав позитиван ревизорски извјештај је посебно значајан с обзиром да РУГИПП има 64 организационе јединице распоређене на територији цијеле Републике Српске, као и велики број трансакција које се обављају посредством три фонда, због чега је врло тешко добити позитивне оцјене.

РУГИПП је од Главне службе за ревизију за ревидирани период добио четири препоруке, од чега двије у вези са финансијским извјештајима и двије за усклађеност, које ће као и претходних година настојати да потпуно испоштује, те ће наставити да ради у складу са позитивним правним прописима, домаћински и економично, у интересу свих грађана Српске, додаје се у саопштењу.