latinica  ћирилица
18/05/2024 |  17:10 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Додик: Конаковић може да говори само у своје име; Бошњаци ће сахранити БиХ (ВИДЕО)

Предсједик Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић може да говори у своје и у име своје партије, дијелом и свог народа, али не и у име БиХ, те оцијенио да ће Бошњаци тиме сигурно сахранити БиХ.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је навео да је Конаковић причом да ће нешто прекинути "побркао лочиће", те додао да се то њега не тиче и да се лажно представља.

- Ако желе да овдје нешто функционише онда то морају да врате на одлучивање у органе на нивоу БиХ - рекао је Додик.

Додик истиче да је Бошњацима била непотребна резолуција о Сребреници, наношење етикете цијелом српском народу, наводећи да је у питању прича писана од неких других, као што је Њемачка која је починила низ геноцида.

- Сјетила се да свјетски дан за обиљежавање геноцида буде 11. јули из чисто подмуклих разлога, јер онда не можете да донесете неки други датум да се обиљежава на свјетском ниову - рекао је Додик.

Ако мисле да ће неко заборавити, Додик је истакао да се то неће десити, да Срби потенцирају чињеницу да је урађено мимо органа БиХ, да је Златко Лагумџија починио кривично дјело, а да то чине и сви они који га подржавају

Указао је да Мађарска ову резолуцију доживљава као разлог да би могло доћи до унутрашњих тензија, што сматра да је истина.