latinica  ћирилица
19/05/2024 |  09:36 ⇒ 10:45 | Аутор: РТРС

Сарадња Клинике за кардиохирургију са доктором Цукерманом отвара нове могућности (ВИДЕО)

Сарадња Клинике за кардиохирургију Универзитетско-клиничког центра Републике Српске са домаћин свјетским лидером у трансплантациуји срца из Универзитетске болинице "АКаХа" из Беча доктором Андреасом Цукерманом отвара нове могућности и циљеве, изјавио је начелник ове клинике доктор Никола Шобот, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Јутарњи програм - гости - Фото: РТРС
Јутарњи програм - гостиФото: РТРС

Доктор Шобот је нагласио да је иза њих скоро двије године рада Клинике за кардиохирургију и више од 500 операција.

- Поносан сам на колектив Клинике за кардиохирургију гдје сваки здравствени радник то доживљава као породицу. Иза нас су скоро двије године рада и више од 500 операција. Пацијенти добро пролазе послије операција. Нисмо бјежали од патологије било којег типа, трудили смо се да радимо све како раде и свјетске клинике - рекао је доктор Шобот. 

Доктор Шобот је поручио да посјета доктора Цукермана ствара мост који је јако битан за едукацију наших љекара.

- Један је да наши људи иду у Беч и раде са доктором Цукреманом, а други је да он долази овдје - навео је доктор Шобот. 

Доктор Цукерман је похвалио тим Клинике за кардиохирургију Универзитетско-клиничког центра Српске. 

- Веома сам пријатно изненађен оним што је урађено на УКЦ-у Српске у протеклих пет година. У кардиохирургији су иновације и едукација веома важни. Кардиохирургија се креће корак по корак према новим достигнућима - навео је доктор Цукерман.

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић нагласио је да су у овој здравственој установи направили предуслове да раде оно што доктор Цукерман ради у Бечу. 

Подсјетимо, Клиника за кардиохирургију УКЦ-а Српске у суботу је била домаћин доктору Цукерману, који је изразио задовољство чињеницом да се овдје обављају компликоване операције и спашавају људски животи.