latinica  ћирилица
19/05/2024 |  12:36 ⇒ 21:40 | Аутор: РТРС

Кошарац: Шмиту је неопходна медицинска дијагноза, крајње је вријеме да се овом пацијенту укаже помоћ

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је Кристијану Шмиту неопходна медицинска дијагноза, те да је крајње вријеме да се овом пацијенту укаже помоћ.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је на Инстаграму објавио изјаву нелегитимног странца Шмита који је рекао да му његов полажај "даје много батина, а мало мркви" и да, како каже, види да кориштење батине даје резултате, посебно у вршењу притиска на Милорада Додика.

Кошарац је нагласио да ово није Шмитов популизам, порив за прикупљање политичких поена, и да нећемо наћи ни адекватан, а још мање пристојан коментар на ове бљувотине и небулозе.

- Пошто заиста не могу наћи ниједну смислену реченицу да покушам објаснити ново помрачење ума окупатора Шмита, можда је боље да прибјегнем медицинским дефиницијама. Лијечење пацијента почиње од дијагнозе стања - констатовао је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је у наставку објаве дао и, како каже, скромни допринос томе:

"1. Психоза је психички поремећај код кога је као примарни симптом присутно отуђење пацијента од реалности. Огледају се у поремећеном контакту или чак прекиду контакта са стварношћу, дубоким поремећајима опажања, емоција, мишљења и понашања.

2. Шизофренија је ментални поремећај који се карактерише понављајућим епизодама психозе које су повезане с општом погрешном перцепцијом стварности".

Кошарац је нагласио да не зна да ли је и евентуално на који начин регулисано питање здравственог осигурања нелегитимног странца који борави у БиХ, али је сасвим сигурно, у најбољем интересу пацијента, потребно хитно збрињавање у Њемачкој.